FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žarko Plevnik doajen konzularnog zbora u Hamburgu

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski generalni konzul uHamburgu Žarko Plevnik postao je u petak novi doajen konzularnog zborau tom gradu na sjeveru Njemačke, a dužnost je na prigodnoj svečanostiu hamburškom Senatu preuzeo od dosadašnjeg doajena, austrijskogageneralnog konzula Adolfa Klementa, priopćilo je hrvatsko Ministarstvovanjskih poslova.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Hrvatski generalni konzul u Hamburgu Žarko Plevnik postao je u petak novi doajen konzularnog zbora u tom gradu na sjeveru Njemačke, a dužnost je na prigodnoj svečanosti u hamburškom Senatu preuzeo od dosadašnjeg doajena, austrijskoga generalnog konzula Adolfa Klementa, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

Za Hrvatsku, rekao je Plevnik na svečanosti, ovaj izbor je vrlo značajan u vrijeme kada je ona započela pregovore s Europskom unijom, dokazujući da joj je mjesto u velikoj europskoj obitelji.

Zahvaljujući se na povjerenju i časti Žarko Plevnik je naglasio da su Hamburg, koji je drugi grad u svijetu po broju konzulata i ima ih 99, i Hrvatska vezani kroz dugu povijest budući da je iz hamburške luke preko Atlantika u Sjedinjene Američke Države otišlo više od 400.000 hrvatskih građana.

Hrvatski su građani, koji u Hamburgu žive, darovali spomenik svim iseljenicima koji su preko Hamburga otplovili u New York.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙