FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Apel Senata zagrebačkoga Sveučilišta Nacionalnom vijeću

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Senat Sveučilišta u Zagrebu uputioje apel Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje u kojemu traži dazbog kontinuiteta izvođenja doktorskih studija omogući izdavanjeprivremenih dopusnica za doktorske studije kako bi sastavniceSveučilišta, iako sa zakašnjenjem, mogle raspisati natječaj za upis uakademsku godinu 2005./2006.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Senat Sveučilišta u Zagrebu uputio je apel Nacionalnom vijeću za visoko obrazovanje u kojemu traži da zbog kontinuiteta izvođenja doktorskih studija omogući izdavanje privremenih dopusnica za doktorske studije kako bi sastavnice Sveučilišta, iako sa zakašnjenjem, mogle raspisati natječaj za upis u akademsku godinu 2005./2006.

U današnjem priopćenju Ureda za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta navodi se da su na sjednici održanoj u utorak članovi Senata izrazili veliku zabrinutost činjenicom da postoji velik broj poslijediplomskih, posebice doktorskih studija, koji su ranije recenzirani i usklađeni sa sadašnjim Zakonom o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i upućeni Nacionalnom vijeću koje još nije pokrenulo propisani postupak vrednovanja i izdavanja dopusnica.

Na Senatu je bilo riječi i o dodatnim sredstvima koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa dodijelilo za povećan broj upisanih studenata u tekućoj akademskoj godini, s kojega su, kako se navodi, izostavljeni neki fakulteti, pa nisu dobili dodatna sredstva.

Senat je izrazio nezadovoljstvo metodologijom izračuna potrebnih dodatnih sredstava jer smatra da su troškovi studiranja jednoga studenta znatno veći od 7000 kuna koliko je odredilo Ministarstvo prilikom raspodjele sredstva .

Senat je potvrdio Odluku o visini školarina za studente koji su u akademskoj 2005./2006. upisali prvu godinu studija na zagrebačkome Sveučilištu. Tako je odlučeno da će fakulteti i akademije koji su studentima viših godina koji studiraju za osobne potrebe u tekućoj akademskoj godini povećali iznos školarina taj iznos vratiti, ako su ugovori sklopljeni nakon odluke Senata od 23. lipnja. Ta se odluka odnosi i na fakultete i akademije koji su ugovore sklopili na početku studija bez ugovorene mogućnosti povećanja školarina, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙