FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP: o reakciji Predsjedništva ovisi naš daljnji rad u Saboru

ZAGREB,25. studenoga 2005.(Hina) - SDP traži da se početkom idućegtjedna sastane saborsko Predsjedništvo i reagira na, kako kažu, govormržnje i netolerancije u Hrvatskom saboru spram njihovih zastupnika, ao reakciji Predsjedništva, najavljuju, ovisit će i njihovo daljnjeponašanje u parlamentu.
ZAGREB,25. studenoga 2005.(Hina) - SDP traži da se početkom idućeg tjedna sastane saborsko Predsjedništvo i reagira na, kako kažu, govor mržnje i netolerancije u Hrvatskom saboru spram njihovih zastupnika, a o reakciji Predsjedništva, najavljuju, ovisit će i njihovo daljnje ponašanje u parlamentu.

Nakon što je Željka Antunović žestoko u sabornici prosvjedovala zbog toga što, kako je rekla, predsjednički stol tolerira govor mržnje, kako ocjenjuje današnji istup nezavisnih zastupnika Ive Lončara i Slavena Letice, još žešći je u ocjenama bio predsjednik SDP-a Ivica Račan koji se u stranačkom Klubu obratio novinarima.

Lončara i Leticu, koji su u raspravi o Kaznenom zakonu propitivali treba li bivšeg premijera (Račana) proglasiti veleizdajnikom jer je parafirao međudržavni sporazum kojim je, kažu, Sloveniji kanio darovati dio hrvatskog teritorija, Račan je nazvao "HDZ-ovim teklićima koji za HDZ obavljaju prljavi posao".

Ipak, tvrdi, nije ljut na spomenuti dvojac, od kojih je, kaže, i navikao na takve neprimjerene diskvalifikacije, već na saborsko vodstvo iz redova HDZ-a koje ne reagira na takav govor mržnje.

"Nismo u sukobu s Lončarom i Leticom, oni su to što jesu, ali jesmo s HDZ-om koji sve to tolerira", rekao je Račan i HDZ-ovce pozvao da se izjasne jesu li sposobno nositi se s političkom konkurencijom, "jer u zadnje vrijeme sve više gube glavu".

Dok je SDP sudjelovao u vlasti, ustvrdio je, od HDZ-ovaca se naslušao uvreda poput izdajničke vlade, vlasti koja radi protiv nacionalnih interesa, ali tada su uvrede, kaže, barem bile izravne.

"Cijenili bi kada bi ljudi u HDZ-u govorili izravno, bez svojih posrednika a' la danas. S takvim HDZ-om izgleda da je svaka suradnja nemoguća", kazao je Račan, dodavši da SDP više neće prihvaćati da vrijeđanje njihovih zastupnika prolazi nekažnjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙