FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjetovanje o ekonomskoj politici od 16. do 18. studenoga u Opatiji

ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Tradicionalno savjetovanjeHrvatskog društva ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske u 2006."održat će se od 16. do 18. studenoga u Opatiji, a o aktualnimekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za sljedećerazdoblje raspravljat će predstavnici Vlade i brojni ekonomisti.
ZAGREB, 14. studenog 2005. (Hina) - Tradicionalno savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista "Ekonomska politika Hrvatske u 2006." održat će se od 16. do 18. studenoga u Opatiji, a o aktualnim ekonomskim kretanjima i mjerama ekonomske politike za sljedeće razdoblje raspravljat će predstavnici Vlade i brojni ekonomisti.

Ovogodišnje, 13. savjetovanje održava se pod pokroviteljstvom predsjednika države Stjepana Mesića, koji će, kako je najavljeno, svečano i otvoriti skup.

S uvodnim izlaganjem o stanju hrvatskog gospodarstva sudionicima će se obratiti akademik Vladimir Stipetić, dok će mjere ekonomske politike za sljedeće razdoblje predstaviti predsjednik Vlade i ministar financija.

Tako bi, prema najavama organizatora, premijer Ivo Sanader trebao predstaviti ekonomsku politiku Vlade za 2006. godinu, a fiskalnu politiku ministar financija Ivan Šuker.

Bit će to prigoda da se i ekonomistima predstavi prijedlog proračuna za iduću godinu, kojega bi Vlada dan prije, u utorak, 15. studenoga, trebala uputiti u saborsku proceduru.

Prema dosadašnjim najavama premijera i ministra, proračunski su rashodi za iduću godinu planirani u iznosu 95,9 milijardi kuna, što je 4,9 milijardi ili 5,5 posto više u odnosu na ovogodišnji proračun.

Proračunski bi deficit s ovogodišnjih 4,2 posto BDP-a u idućoj godini trebao biti smanjen na 3,5 posto BDP-a.

Drugog dana skupa, u četvrtak, 17. studenoga, potpredsjednik Vlade Damir Polančec govorit će o strategiji gospodarskog razvoja, dok bi u petak, 18. studenoga o turizmu u funkciji razvitka Hrvatske trebao govoriti ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Na savjetovanju će sudjelovati brojni istaknuti ekonomisti, pa se, primjerice očekuju i izlaganja Željka Lovrinčevića o regijama i regionalnoj politici, Ivana Lovrinovića o pasivnoj ili aktivnoj monetarno-kreditnoj politici za Hrvatsku.

Organizatori najavljuju i goste iz inozemstva Vladimira Gligorova i Borisa Cizelja s temama o poziciji Hrvatske u tranziciji i korištenju predpristupnih fondova EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙