FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beč: Počeo ministarski sastanak EU-a i zemalja zapadnog Balkana

BEČ, 25. studenog 2005. (Hina) - U Beču je u petak počeo ministarskisastanak EU i zemalja zapadnog Balkana na području pravosuđa iunutrašnjih poslova posvećen suzbijanju organiziranog prekograničnogkriminala.
BEČ, 25. studenog 2005. (Hina) - U Beču je u petak počeo ministarski sastanak EU i zemalja zapadnog Balkana na području pravosuđa i unutrašnjih poslova posvećen suzbijanju organiziranog prekograničnog kriminala.

Hrvatska se zauzima za pojačanu suradnju sa svim zemljama u regiji i šire kako bi zajedničkim naporima bili učinkovitiji u suzbijanju svih oblika prekograničnog organiziranog kriminala, izjavio je uoči početka sastanka u Beču ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin. Naglasio je da je dosadašnja izravna povezanost ravnatelja policije i općenito policije zemalja u hrvatskom okružju, bez velikog birokratiziranja dovela do uspješnog rješavanja mnogih konkretnih slučajeva.

"Kriminal i kriminalci ne poznaju granice ni države. Bave se svime što donosi dobit - pranjem novca, krijumčarenjem i trgovanjem ljudi, švercom oružja itd. Zato smo odlučni unaprijediti policijsku kolegijalnost, ujediniti snage policije različitih zemalja u regiji i šire u zajedničkoj borbi protiv organiziranog kriminala", izjavio je Kirin.

Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt naglasila je da je jačanje suradnje u regiji jako važno te da je uloga Hrvatske, koja je praktički jedan od ozbiljnih partnera EU, biti most između Unije i zemalja zapadnog Balkana. Upravo ta suradnja je potrebna da bi se suzbijao organizirani kriminal, izjavila je Škare Ožbolt.

Ministarski sastanak Europske unije i država zapadnog Balkana je prigoda i za bilateralne susrete. On se održava jedanput godišnje od Solunskog summita 2003., kada su se ministri pravosuđa i unutarnjih poslova dogovorili o jačanju suradnje u suzbijanju kriminala. Organizatori konferencije su predsjedateljica EU Velika Britanija, Europska komisija i Austrija kao sljedeća država predsjedateljica EU od 1. siječnja 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙