FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare-Ožbolt i Kirin na sastanku EU i zemalja zapadnog Balkana

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sudjelovat će danas isutra u radu ministarskog sastanka između EU i zemalja zapadnogBalkana, na području pravosuđa i unutarnjih poslova koji se održava uBeču.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin sudjelovat će danas i sutra u radu ministarskog sastanka između EU i zemalja zapadnog Balkana, na području pravosuđa i unutarnjih poslova koji se održava u Beču.

Organizatori ministarskog sastanka u Beču su predsjedavateljica EU Velika Britanija, Europska komisija i Austrija, doznaje se u ministarstvima pravosuđa i unutarnjih poslova.

Sastanci ministara EU i ministara pravosuđa i unutarnjih poslova zemalja zapadnog Balkana održavaju se redovito, jednom godišnje, još od solunskog samita zemalja zapadnog Balkana iz 2003., kada su se zemlje dogovorile da će zajednički snažno i aktivno djelovati protiv svih oblika organiziranog kriminala.

Na sastanku će ministrica pravosuđa uvodno govoriti o statusu Hrvatske u procesu pridruživanja EU s osvrtom na regionalnu suradnju u borbi protiv organiziranog kriminala, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa.

Ministri će raspravljati o primjerima regionalne suradnje postignute u rješavanju konkretnih slučajeva borbe protiv organiziranog kriminala, demonstrirajući pritom načine suradnje savladavanja institucionalnih, pravnih, organizacijskih i kulturoloških prepreka te kako je regionalna suradnja utjecala u rješavanju konkretnih slučajeva, stoji u priopćenju.

Dodaju da će Europska komisija iznijeti svoje izvješće o napretku učinjenom u okviru Procesa o stabilizaciji i pridruživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙