FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Škare Ožbolt na ministarskom sastanku u Beču

BEČ, 25. studenog 2005. (Hina) - Otvaranje pregovora s EU bio jenajvažniji datum u povijesti Hrvatske, a ostvarenje punopravnogčlanstva u europskoj obitelji država hrvatski je strateški cilj,kazala je u četvrtak navečer u Beču ministrica pravosuđa RH VesnaŠkare Ožbolt, koja u petak sudjeluje na ministarskom sastanku Europskeunije i zapadnog Balkana za područje pravosuđa i unutarnjih poslova.
BEČ, 25. studenog 2005. (Hina) - Otvaranje pregovora s EU bio je najvažniji datum u povijesti Hrvatske, a ostvarenje punopravnog članstva u europskoj obitelji država hrvatski je strateški cilj, kazala je u četvrtak navečer u Beču ministrica pravosuđa RH Vesna Škare Ožbolt, koja u petak sudjeluje na ministarskom sastanku Europske unije i zapadnog Balkana za područje pravosuđa i unutarnjih poslova.

Sudjelujući kao počasna gošća na svečanosti u povodu 65. rođendana predsjednika Austrijske odvjetničke komore Gerharda Benna-Iblera, ministrica Škare Ožbolt govorila je o reformama pravosuđa u RH. Naglasila je da je dosad u Hrvatskoj dosta napravljeno na jačanju pravne sigurnosti i građana i ulagača, kako domaćih tako i stranih. "Kada strani ulagač dođe u Hrvatsku može sada puno lakše provjeriti podatke o nekoj nekretnini nego što je to bilo prije. Danas to jako dobro funkcionira", rekla je ministrica pravosuđa.

"Punopravno članstvo u EU je hrvatski strateški cilj", kazala je ministrica Škare Ožbolt naglasivši kako je "Hrvatska oduvijek bila, baš kao i danas, a sa sigurnošću će i ubuduće, ostati čvrst sastavni dio sveukupnog političkog i kulturnog srednjoeuropskog prostora". Također je podsjetila na povijesnu povezanost Hrvatske i Austrije i izuzetne bilateralne odnose između dvije prijateljske države za koje očekuje da će biti još bolji u budućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙