FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Škare Ožbolt u Londonu predstavila reformu pravosuđa

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt završila je dvodnevni posjet Londonu na poziv i u organizacijiAdriatic Institute for Public Policy i Institute of Economic Affairsiz Londona, gdje je predstavila rezultate dosadašnje reformepravosuđa.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt završila je dvodnevni posjet Londonu na poziv i u organizaciji Adriatic Institute for Public Policy i Institute of Economic Affairs iz Londona, gdje je predstavila rezultate dosadašnje reforme pravosuđa.

Ministrica Škare Ožbolt susrela se s Vrhovnim sudbenim kancelarom Velike Britanije Lordom Charlesom Falconerom koji je, kako je izjavila Hini, ponudio pomoć u reformi pravosuđa, posebice u radu Pravosudne akademije.

"U nizu razgovora domaćine je prije svega zanimalo kakva je pravna sigurnost u Hrvatskoj, što poduzimamo u borbi protiv korupcije i kakva nam je strategija ulaska u Europsku uniju", rekla je ministrica. Dodala je da su se domaćini raspitivali i o slučaj odbjeglog generala Ante Gotovine, no ocijenila je da to pitanje više nije dominantno u razgovorima s britanskim dužnosnicima.

Ministrica je kazala da je posebno zanimljiv bio posjet sudu na kojem se rješavaju sporovi male vrijednost (Small Claims Court) kakvi se žele uvesti i u hrvatsko sudstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙