FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosumi: Tadićev plan o dva entiteta opasan i neprihvatljiv

PRIŠTINA,25. studenoga 2005.(Hina) - Plan srbijanskog predsjednikaBorisa Tadića o podjeli Kosova na albanski i srpski dio predstavljaekstremno rješenje koje nećemo prihvatiti, izjavio je u petak kosovskipremijer Bajram Kosumi.
PRIŠTINA,25. studenoga 2005.(Hina) - Plan srbijanskog predsjednika Borisa Tadića o podjeli Kosova na albanski i srpski dio predstavlja ekstremno rješenje koje nećemo prihvatiti, izjavio je u petak kosovski premijer Bajram Kosumi.

Kosumi je ocijenio kako je Tadićev plan o podjeli Kosova na dva entiteta opasan prijedlog koji nitko neće prihvatiti.

"Kosovo ima svoje granice i svaki pokušaj da se ono podijeli po etničkoj liniji predstavlja ekstremistički zahtjev za rješenje statusa koje neće prihvatiti kosovska strana, a niti jedna druga demokratska zemlja", rekao je Kosumi.

Srpski predsjednik Boris Tadić i službeno je predložio da se na Kosovu formiraju dva nacionalna entiteta - albanski i srpski. Takvo stajalište je, prema riječima Kosumija, u suprotnosti s načelima međunarodne zajednice o statusu Kosova.

Kosovski premijer ocijenio da je prijedlog srpskih vlasti za žaljenje: "Vlada Srbije imala je priliku jednom zauvijek se ograditi od politike koja je dovela do ratova i genocida, ali, nažalost, vlasti u Beogradu pokazuju da još uvijek nisu spremne to uraditi".

Kosumi ističe kako je Kosovo ušlo u pregovore i želi postati neovisna država, što je rješenje koje će održati mir i stabilnost u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙