FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli radovi na izgradnji sveučilišnog kampusa u Rijeci

RIJEKA, 24. studenoga 2005.(Hina) - Početak radova na uređenju zgradebivšeg zapovjedništva vojarne na Trsatu u Rijeci za potrebe sjedištabuduće Akademije primijenjenih umjetnosti svečano je obilježen danaskao početak izgradnje sveučilišnog kampusa u nazočnosti rektoraSveučilišta u Rijeci akademika Daniela Rukavine i ministra znanosti,obrazovanja i sporta Dragana Primorca.
RIJEKA, 24. studenoga 2005.(Hina) - Početak radova na uređenju zgrade bivšeg zapovjedništva vojarne na Trsatu u Rijeci za potrebe sjedišta buduće Akademije primijenjenih umjetnosti svečano je obilježen danas kao početak izgradnje sveučilišnog kampusa u nazočnosti rektora Sveučilišta u Rijeci akademika Daniela Rukavine i ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca.

Rektor Rukavina je rekao da je vrijednost uređenja zgrade bivšeg zapovjedništva od 8300 četvornih metara 26 milijuna kuna. Uz Akademiju primijenjenih umjetnosti u nju će useliti i Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta i Sveučilišni centar za psihološku pomoć studentima.

Radove na budućoj zgradi Akademije primijenjenih umjetnosti izvodit će opatijska tvrtka "Zanatservis".

Ministar Primorac je rekao da je u razdoblju od 2003. do 2005. iz državnog proračuna povećano izdvajanje za riječko Sveučilište za 24 posto, a da je u proračunu za 2006. ulaganje veće za još 10 posto. Rekao je i da je u tom razdoblju otvoreno novih 75 radnih mjesta na riječkom Sveučilištu.

Primorac je istaknuo da će borba za znanost i obrazovanje u njegovu mandatu biti beskompromisna kako bi Hrvatska do 2010. imala najkonkurentniji sustav obrazovanja u regiji.

Rektor Rukavina rekao je da s današnjim danom počinju radovi na prvoj fazi kampusa. Slijedi rušenje ostalih građevina bivše vojarne do ljeta 2006., a rade se glavni i izvedbeni projekti za studentski smještaj, restorane i gospodarske objekte kampusa, kazao je Rukavina i izrazio nadu da će ti radovi početi najesen 2006.

Sveučilišni kampus gradi se kreditom konzorcija hrvatskih banaka u visini od 490 milijuna kuna. U kampusu će biti smješteni gotovo svi objekti fakulteta članica Sveučilišta, smještajni dio za studente, restorani i ostali prateći objekti - sportski, rekreacijski i ostali.

Pismo namjere između Grada Rijeke i Ministarstva obrane o predaji vojarne Trsat za potrebe izgradnje kampusa potpisano je 2003., a vojarna je Gradu službeno predana u siječnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙