FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Hrvatskih studija zagrebačkoga Sveučilišta

ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski studiji najmlađa susastavnica najvećega hrvatskog sveučilišta i najstarijega ukontinuitetu nastave - Sveučilišta u Zagrebu, a od početka oveakademske godine su i punopravni član Senata i Područnoga vijeća togasveučilišta, istaknuto je na današnjoj svečanosti obilježavanja DanaHrvatskih studija.
ZAGREB, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski studiji najmlađa su sastavnica najvećega hrvatskog sveučilišta i najstarijega u kontinuitetu nastave - Sveučilišta u Zagrebu, a od početka ove akademske godine su i punopravni član Senata i Područnoga vijeća toga sveučilišta, istaknuto je na današnjoj svečanosti obilježavanja Dana Hrvatskih studija.

Dan Hrvatskih studija obilježen je svečanom sjednicom Stručnoga vijeća na kojoj je voditelj Hrvatskih studija Marko Pranjić rekao da su Hrvatski studiji tijekom 13 godina rada "na trenutke prolazili vrlo trnovit put pa bismo sada željeli da taj mukotrpan trud donese adekvatan plod".

I dok danas na 13. rođendan Hrvatskih studija možemo izraziti i određeno zadovoljstvo, Pranjić je dodao da treba ukazati i na postojeće poteškoće, među kojima je i kroničan problem neadekvatnoga prostora.

Istaknuo je da su razlog za zadovoljstvo i dopusnice za studijske programe usklađene s načelima Bolonjskoga procesa na kojima se godinama sustavno radilo.

Pritom je izrazio žaljenje što ih nisu dobili za dva jedinstvena studijska programa "Hrvatski latinitet" i "Informacijski menadžment" te što nisu dobili očitovanje MZOŠ-a i Nacionalnoga vijeća.

Pranjić je izrazio zadovoljstvo što je tijekom protekle akademske godine povećan broj zaposlenika - od redovitih profesora i asistenata do znanstvenih novaka tako da na Hrvatskim studijima sada radi šest znanstvenih novaka što, istaknuo je, nije dovoljno ali je sto posto više od dosadašnjega broja.

Prorektor za znanost i razvoj zagrebačkoga Sveučilišta Aleksa Bjeliš istaknuo je da se u promjenama koje u visokom obrazovanju nalaže Bolonjski proces trebamo izboriti da naše autohtone vrijednosti na tome području učinimo konkurentnim na europskoj i svjetskoj razini.

Svečanost obiježavanja Dana Hrvatskih studija završena je dodjelom priznanja najboljim diplomandima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙