FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac: Razriješen predsjednik Gradskog vijeća

KARLOVAC, 24. studenog 2005. (Hina) - Karlovačko je Gradsko vijećedanas razriješilo predsjednika Vijeća Ivana Tudića (HSU) sobrazloženjem da se tako uklanja nelogičnost da predsjednik togatijela ne pripada političkoj većini u njemu, te za novog predsjednikaizabralo Željka Gojšića (HDZ).
KARLOVAC, 24. studenog 2005. (Hina) - Karlovačko je Gradsko vijeće danas razriješilo predsjednika Vijeća Ivana Tudića (HSU) s obrazloženjem da se tako uklanja nelogičnost da predsjednik toga tijela ne pripada političkoj većini u njemu, te za novog predsjednika izabralo Željka Gojšića (HDZ).

Razriješilo je i potpredsjednika Stjepana Turkovića (HDZ) na njegov zahtjev iz osobnih razloga, a na njegovo mjesto izabralo Ivicu Bana (DC).

Vijećnici su prihvatili godišnji obračun gradskog proračuna za 2004. s ukupnim prihodima od 149,7 milijuna kuna i viškom nad troškovima od 4,5 milijuna kuna. Nacrtom proračuna grad će 2006. raspolagati sa 175,3 milijuna kuna.

Postupak razrješenja predsjednika Gradskog vijeća proveden je na temelju amandmana na prijedlog dnevnog reda koji je potpisalo devet vijećnika na vlasti okupljenih oko HDZ-a, a prvi od potpisanih je također HSU-ovac Franjo Capan.

"Suočeni s činjenicom da smo jedini grad u Hrvatskoj u kojem predsjednik Gradskog vijeća nije iz političke većine u Vijeću, tražimo da se ta nelogičnost ukloni", kaže se u tom amandmanu.

Tudić je podsjetio vijećnike da je prije samo četiri mjeseca izabran jednoglasno te je svoj izbor pa opoziv nazvao "prijevarom" i ustvrdio da vladajući HDZ "očito prelazi na jednopartijski sustav". Smatra da je njegov grijeh samo to što je i dalje član HSU-a i što radi po Programu, Statutu i odlukama svoje stranke.

HSU u Gradskom vijeću ima dva vijećnika, od kojih je jedan danas smijenjeni Tudić, a drugi je Franjo Capan, koji je mimo volje HSU-a nakon izbora koalirao s HDZ-om.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙