FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić o zbrinjavanju ranijih nositelja stanarskog prava

OSIJEK,14. studenog 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapićizjavio je danas u Osijeku kako će grad Osijek podržati Vladin programzbrinjavanja bivših nositelja stanarskog prava koji bi se trebaopočeti provoditi u proljeće iduće godine.
OSIJEK,14. studenog 2005.(Hina) - Osječki gradonačelnik Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako će grad Osijek podržati Vladin program zbrinjavanja bivših nositelja stanarskog prava koji bi se trebao početi provoditi u proljeće iduće godine.

Nakon zatvorenog sastanka s državnim tajnikom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Damirom Špančićem, Đapić je novinarima kazao da glavni teret financiranja toga programa snosi hrvatska Vlada, a da će grad, sa svojim službama, pomoći u okviru svojih obveza i mogućnosti.

Ministarstvu je podneseno više od 600 zahtjeva za zbrinjavanjem osoba koje su imale stanarsko pravo u Osijeku, no, kako je rekao Špančić, više od 20 posto ih je neopravdano, a točno stanje znat će se u veljači.

Početak izgradnje stanova planira se za sljedeću godinu, a grad će, s ozbirom na nedostatak gradskog zemljišta, premijeru Sanaderu predložiti da mu država daruje zemljište, koje će grad potom dati Ministarstvu za realizaciju ovoga projekta, rekao je Đapić.

Špančić je kazao kako se početak programa planira za proljeće 2006. a trebao bi biti dovršen u roku od tri godine.

Đapić je izvijestio kako su Vlada i Ministarstvo uložili maksimalne napore da se tijekom iduće godine završi obnova na pustarama u ovoj Županiji, gdje su smještaj nekada imali radnici poljoprivrednih kombinata, te kako se radi na tome da se pomogne hrvatskim prognanicima koji, zbog raznih okolnosti, nisu dobili pravo na obnovu.

Špančić je dodao kako se ovim aktivnostima nastoji omogućiti da područja od posebne državne skrbi budu trajno nastanjena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙