FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: Milinović s predstavnicima Ličko-senjske županije

ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Na radnom sastanku potpredsjednikaHrvatskoga sabora Darka Milinovića s predstavnicima lokalnih iregionalnih vlasti te gospodarstvenicima Ličko-senjske županije,kojemu je nazočan bio i ministar financija Ivan Šuker, rečeno je da sena području te županije u 2006. mogu očekivati ulaganja od 700milijuna kuna.
ZAGREB, 27. listopada 2005. (Hina) - Na radnom sastanku potpredsjednika Hrvatskoga sabora Darka Milinovića s predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti te gospodarstvenicima Ličko-senjske županije, kojemu je nazočan bio i ministar financija Ivan Šuker, rečeno je da se na području te županije u 2006. mogu očekivati ulaganja od 700 milijuna kuna.

Tema radnoga sastanka bila je priprema za državni proračun za 2006., odnosno kapitalne investicije na području lokalne samouprave za iduću godinu, priopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskoga sabora.

Na sastanku su kratko predstavljeni i glavni planovi te projekti jedinica lokalne samouprave i javnih poduzeća s područja te županije koji konkuriraju za novac iz državnoga proračuna za 2006.

Ministar Šuker rekao je da Ličko-senjska županija ima punu potporu Vlade za svoje razvojne projekte, ali i da je za gospodarski oporavak i razvoj presudna infrastruktura pri čemu treba poštovati prirodni okoliš i bogatstva regije. Šuker je istaknuo da je cilj Vlade stvoriti preduvjete za izravne strane investicije, što pak prethodno znači stvaranje infrastrukturnih pretpostavki u jedinicama lokalne samouprave.

I ličko-senjski župan Milan Jurković rekao je da se bez razvoja infrastrukture ta županija neće moći razvijati te da je to i zajedničko stajalište svih načelnika i gradonačelnika. Istaknuo je da su svi projekti lokalne samouprave utvrđeni i usuglašeni na razini županije.

Potpredsjednik Sabora zaključio je da razdoblje do donošenja državnoga proračuna treba iskoristiti za kvalitetno predstavljanje projekata Ličko-senjske županije u pojedinim ministarstvima, stoji, uz ostalo, u priopćenju Ureda za odnose s javnošću Hrvatskoga sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙