FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko turističko izaslanstvo idući tjedan na skupštini WTO-a

ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska se ove godine kandidiralaza dvogodišnje predsjedanje Regionalnom komisijom Svjetske turističkeorganizacije-WTO za Europu, o čemu će odluku donijeti njena Glavnaskupština od 28. studenoga do 2. prosinca u Senegalu, na kojoj ćesudjelovati i hrvatsko turističko izaslanstvo predvođeno državnimtajnikom za turizam Zdenkom Mičićem.
ZAGREB, 24. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska se ove godine kandidirala za dvogodišnje predsjedanje Regionalnom komisijom Svjetske turističke organizacije-WTO za Europu, o čemu će odluku donijeti njena Glavna skupština od 28. studenoga do 2. prosinca u Senegalu, na kojoj će sudjelovati i hrvatsko turističko izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom za turizam Zdenkom Mičićem.

Europskom regionalnom komisijom WTO-a, kako su izvijestili iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, već 14 godina predsjedava Švicarska, a protukandidat Hrvatskoj za predsjedavajućeg te komisije je Ruska Federacija.

Iz Ministarstva vjeruju da će značajni uspjesi hrvatskog turizma te aktivan angažman Hrvatske u radu WTO-a u zadnjih nekoliko godina pridonijeti izboru Hrvatske za predsjedatelja te Komisije.

Hrvatska je od 2003. članica i Izvršnog vijeća WTO-a.

Glavna skupština WTO-a održava se svake dvije godine, a na ovogodišnjem zasjedanju u sengalskom glavnom gradu Dakaru očekuje se i izbor novog glavnog tajnika te izmjena Statuta te specijalizirane agencije UN-a za turizam.

Za glavnog tajnika WTO-a kandidaturu je istaknuo i dosadašnji tajnik Francesco Frangialli, koji je već u lipnju ove godine dobio podršku zemalja-članica Izvršnog vijeća na sastanku u Bugarskoj. Ako ga Skupština izabere to će mu biti treći uzastopni mandat na mjestu glavnog tajnika WTO-a.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙