FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan koncer Tamburaškog orkestra iz Rume

VUKOVAR, 29. listopada 2005. (Hina) - U pastoralnom centru sv. Bono uVukovaru večeras je održan koncert tamburaške glazbe "Divan je kićeniSrijem" Velikog tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturno-prosvjetnogdruštva "Matija Gubec" iz Rume u Vojvodini i Tamburaškog orkestraKUD-a "Dunav" iz Vukovara.
VUKOVAR, 29. listopada 2005. (Hina) - U pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru večeras je održan koncert tamburaške glazbe "Divan je kićeni Srijem" Velikog tamburaškog orkestra Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva "Matija Gubec" iz Rume u Vojvodini i Tamburaškog orkestra KUD-a "Dunav" iz Vukovara.

Pod ravnanjem umjetničkog voditelja Josipa Jurce članovi Velikog tamburaškog orkestra iz Rume uz nastupe solistica Katarine Atanacković i Marije Benčić izveli su djela klasične glazbe prilagođene za tamburaške orkestre te niz narodnih i starogradskih kompozicija.

Tamburaši KUD-a "Dunav" Vukovar vukovarskoj publici predstavili su se s nekoliko narodnih tamburaških skladbi iz Slavonije.

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo "Matija Gubec" iz Rume pri kojem djeluje Veliki tamburaški orkestar jedno je od najstarijih društava u Vojvodini. Osnovano je 1919. godine i do danas je aktivno bez prekida.

KUD "Dunav" iz Vukovara osnovano je u progonstvu, a u Vukovar se vratilo 1999. godine te svojim djelovanjem danas radi na očuvanju pjesama i plesova Slavonije i vukovarskog kraja.

Organizatori koncerta "Divan je kićeni Srijem" su Franjevački samostan u Vukovaru, Hrvatska matica iseljenika, Ogranak Matice hrvatske Vukovar i KUD "Dunav" Vukovar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙