FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 16. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 16. studenog 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu danas su identificirani posmrtni ostataci 11 osoba nestalih tijekom Domovinskog rata i ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Vukovarsko-srijemske, Šibensko-kninske i Sisačko-moslavačke županije. Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor rekla je da Hrvatska od danas još traga za 1142 osobe, koliko ih je još na popisu zatočenih i nestalih. Od ukupnog broja onih za kojima se traga, 51 posto su civili, 20 posto su žene, 29 posto ljudi starije dobi i 12 maloljetnih osoba, to jest djece, kazala je Kosor.

ZAGREB - Hrvatski sabor je danas nastavio raspravu o prijedlogu novoga Zakona o sudovima, o kojemu su zastupnici HDZ-a i SDP-a u pojedinačnoj raspravi iznijeli različita mišljenja. HDZ-ovci su redom hvalili zakonski prijedlog Vlade, posebno odredbe o uvođenju instituta prava na razumno suđenje te prebacivanju predmeta s opterećenih na manje 'zatrpane' sudove. SDP-ovci su, pak, zakon ocijenili političkim, bez ikakvih konkretnih mjera koje bi podigle učinkovitost pravosuđa. "Tek kada sudstvo počnemo gledati vanstranački, kada se usuglasimo koji su stvarni uzroci stanja u pravosuđu, možemo očekivati kvalitetne pomake", rekao je Josip Leko (SDP).

ZAGREB - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke pozvala je danas sve škole da u petak, 18. studenoga, na dan okupacije grada - junaka Vukovara, prvi školski sat počnu s temom Domovinskog rata , te da se u svim školama minutom šutnje oda počast žrtvama za hrvatsku samostalnost. "Vukovar je simbol stradanja hrvatskog naroda, a mnogobrojni njegovi branitelji su i živote dali za slobodnu i samostalnu hrvatsku državu, pa je ovo iznimna prigoda da svi zajedno, a poglavito mladi i na ovaj način odaju počast junacima hrvatskog Domovinskog rata", navodi u priopćenju UBIUDR Podravke.

ZAGREB - Nezavisni sindikat srednjih škola Hrvatske zatražio je danas linearno povećanje plaća u srednjem školstvu za osam posto, kao prvi korak u nadoknadi zaostajanja plaća zaposlenih u tom sustavu. Predsjednik sindikata Branimir Mihalinec ustvrdio je da plaće srednjoškolskih nastavnika zaostaju 20 posto za prosječnim plaćama u zemlji, te zatražio od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa prosvjetni dodatak od osam posto. Sindikat također traži od Vlade početak pregovora o plaćama i ostalim materijalnim pravima prije donošenja državnog proračuna za 2006. godinu.

SINJ - Protekle noći i danas prijepodne na sinjskom području palo je više od 90 litara kiše po metru četvornom. Kiša je prouzročila probleme na prometnicama i ulicama u gradu, a poplavljene su mnoge garaže i podrumi pa vatrogasci cijelo jutro ispumpavaju vodu crpkama. No kiše ni ovoga puta kiše nisu poboljšale stanje na slivu rijeke Cetine pa je dotok u peručku akumulaciju i dalje svega 20 kubičnih metara u sekundi, dok je međudotok nizvodno od brane Peruča do Hitroelekatrane Đale oko stotinu kubika u sekundi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙