FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slovenija: Postupak odabira skladišta radioaktivnog otpada zaključit će se do 2008.

LJUBLJANA,18. studenoga(Hina) - Postupak odabira lokacije za trajnoskladište radioaktivnog otpada u Sloveniji bit će završen do početka2008. godine, najavio je ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik,a prenosi u petak mariborski dnevni list "Večer".
LJUBLJANA,18. studenoga(Hina) - Postupak odabira lokacije za trajno skladište radioaktivnog otpada u Sloveniji bit će završen do početka 2008. godine, najavio je ministar za okoliš i prostor Janez Podobnik, a prenosi u petak mariborski dnevni list "Večer".

Slovenska vlada na svojoj je sjednici u četvrtak broj najpovoljnijih lokacija svela na tri, na osnovi komparativne studije koja mora dovesti do pripreme nacionalnoj lokacijskog plana za skladište. Riječ je o lokaciji Vrbina u općini Krško, lokaciji Čagoš u općini Sevnica, te lokaciji Globoko u općini Brežice.

"Agencija za radioaktivne otpatke (ARAO) zaključit će ugovore s općinama i početi s terenskim istraživanjima koja trebaju dati odgovor na pitanje o najadekvatnijoj lokaciji za skladište u pogledu projektiranja, sigurnosne analize i izvedbe", navodi list.

Svaka od spomenute tri općine u tom će vremenu dobivati rentu od 238,000 eura, nakon čega će se održati dvije ekološko-urbanističke konferencije za konačni odabir. Sav taj postupak stajat će oko 2,5 milijuna eura za svaku od spomenutih lokacija. "Ambicija ministarstva je da se postupak pripreme do druge konferencije završi do kraja 2006. godine, a cijeli postupak do početka 2008. godine. Glavni dio aktivnosti obavit će se iduće godine", najavio je Podobnik, navodi mariborski list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙