FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen Katalog poduzetničkih zona Zagrebačke županije

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Čelnici Zagrebačke županijepredstavili su danas poduzetnicima i potencijalnim investitorimaKatalog poduzetničkih zona na području te županije s najvažnijiminformacijama o stupnju razvoja zona te mogućnostima i pogodnostima zaulaganja.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Čelnici Zagrebačke županije predstavili su danas poduzetnicima i potencijalnim investitorima Katalog poduzetničkih zona na području te županije s najvažnijim informacijama o stupnju razvoja zona te mogućnostima i pogodnostima za ulaganja.

Katalog, u formi multimedijalnog CD ROM-a, uz opće podatke o Zagrebačkoj županiji, sadrži podatke o osam najrazvijenijih poduzetničkih zona na području županije - u Samoboru, Svetoj Nedjelji, Jastrebarskom, Velikoj Gorici, Križu, Dugom Selu, Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini.

Potencijalni investitori i poduzetnici za svaku poslovnu zonu mogu doznati njezin položaj, ukupnu površinu, površinu slobodnu za ulaganje, stanje vlasništva nad zemljištem i njegovu cijenu te stanje komunalne opremljenosti zone, prometnu povezanost i poticajne mjere grada ili općine za ulaganje u zonu.

Te poticajne mjere uglavnom su popusti pri plaćanju ili ukidanje komunalnih naknada i doprinosa te olakšice pri plaćanju poreza.

Po riječima pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije Krunoslava Pilka, uz osam najrazvijenijih zona predstavljenih u katalogu, utvrđeno je još 28 potencijalnih lokacija za gradnju poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji.

Zagrebačka županija, izvijestio je Pilko, pokreće projekt javno-privatnog partnerstva 'Susretno planiranje' s ciljem uspostave poduzetničkih, poslovnih i slobodnih zona u suradnji sa gradovima, općinama i potencijalnih privatnim investitorima.

Dosadašnja iskustva, po njegovim riječima, pokazuju da je pri otvaranju i razvoju poduzetničkih zona, najveća poteškoća otkup zemljišta od privatnih vlasnika, koji za svoje parcele ističu sve veće cijene, kako se poduzetnička zona razvija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙