FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora Šeks posjetio Belišće

BELIŠĆE, , 19. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks izjavio je danas u Belišću. kako će pružiti potporurazvojnim i infrastrukturnim projektima toga grada, te da smatra da jegospodarski rast ključno pitanje razvoja.
BELIŠĆE, , 19. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je danas u Belišću. kako će pružiti potporu razvojnim i infrastrukturnim projektima toga grada, te da smatra da je gospodarski rast ključno pitanje razvoja.

Na sastanku u Gradskom poglavarstvu kojemu su bili nazočni i gospodarstvenici Belišća, gradonačelnik Belišća Zvonko Borić izvijestio je kako su počela prva zapošljavanja u gradskoj gospodarskoj zoni. Dodao je da je u projekt gradnje tržnice uloženo pet milijuna kuna, a uz radove na komunalnoj strukturi grad se, radi razvoja malog poduzetništva, nastoji povezati s tvrtkama iz svoga okruženja. Dodao je kako je pri kraju izrada projektne dokumentacije za projekt navodnjavanja područja Belišća, te zatražio potporu kako bi taj plan bio pilot projekt Ministarstva, poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Podsjetivši kako master plan navodnjavanja Hrvatske predviđa navodnjavanje oko 30.000 hetara površina, Šeks je kazao kako će planovi Belišća pronaći svoje mjesto u tom dokumentu. Ističući kako je za otvaranje poduzetničkih zona i potporu poduzetničkim projektima u ovoj godini dosad odobreno oko dvije milijarde kuna raznih kredita, Šeks je izrazio nadu da će daljnje financiranje poduzetničkih zona biti riješeno kroz državni proračun. Najavio je potporu gospodarskih zona u Belišću i Valpovu, ocijenivši da je gospodarski rast ključno pitanje razvoja.

Također je najavio skoro osnivanje slavonskoga konzorcija poduzeća u niskogradnji, koja bi, kako vjeruje, trebala preuzeti najveći dio poslova na gradnji hrvatske dionice međunarodnog prometnog V C koridora - Budimpešta - Osijek - Sarajevo - Ploče, te sa svojim znanjem i kapacitetima biti generator daljnjega gospodarskog razvoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙