FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovano Društvo pokrovitelja riječkog HNK

RIJEKA, 22. studenoga 2005.(Hina) - Na osnivačkoj skupštini u Rijecidanas je ustanovljeno Društvo pokrovitelja riječkoga HNK "Ivana pl.Zajca", sa zadaćom da prikuplja novac za pomoć toj kući, okupljasponzore i donatore te promiče djelatnosti HNK.
RIJEKA, 22. studenoga 2005.(Hina) - Na osnivačkoj skupštini u Rijeci danas je ustanovljeno Društvo pokrovitelja riječkoga HNK "Ivana pl. Zajca", sa zadaćom da prikuplja novac za pomoć toj kući, okuplja sponzore i donatore te promiče djelatnosti HNK.

Članovi Društva mogu biti fizičke i pravne osobe, od kojih će fizičke plaćati 1000 a pravne 5000 godišnje članarine. Tako bi se, kako stoji u danas prihvaćenu Statutu, poslovnim i privatnim djelovanjem članova Društva i pokroviteljstvom školovanja umjetnika u zemlji i inozemstvu organizirano prikupljala novčana potpora djelatnostima i pojedinim programima HNK.

Članovi Društva, uglavnom poznatije riječke tvrtke te primjerice Hrvatska radiotelevizija, Radio Rijeka i Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, složili su se da se, osim takve potpore, savjetuju i pomažu djelatnicima HNK u tekućim poslovima na zahtjev odgovornih osoba iz te kuće, ali i pravnim i fizičkim osobama, donatorima i sponzorima o načinu usmjeravanja pomoći HNK.

Za predsjednicu Društva izabrana je Vesna Lukanović.

Intendantica HNK Mani Gotovac je, ocijenivši da je suradnja kazališta s gospodarstvenicima i drugim ustanovama neobično važna, ustvrdila da je završeno vrijeme u kojem je kazalište moralo moliti za pomoć.

Kao zaključak današnje osnivačke skupštine prihvaćen je poziv Hrvatskom saboru, odnosno predsjedniku Sabora i svim Klubovima zastupnika, da se u izradbi novog zakona o kazalištu vodi briga da se ne ugase nacionalne kazališne kuće izvan Zagreba.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙