FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani splitskog HNK-a u Zagrebu

ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Kazališna priredba "DaniHrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Split u Zagrebu" održat će se od26. do 29. listopada u više zagrebačkih kazališta, najavljeno je danasna konferenciji za novinare u zagrebačkom HNK.
ZAGREB, 25. listopada 2005. (Hina) - Kazališna priredba "Dani Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Split u Zagrebu" održat će se od 26. do 29. listopada u više zagrebačkih kazališta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNK.

"Dani..." počinju 26. listopada u Satiričkom kazalištu "Kerempuhu" "Francuzicom" Ilije Zovka u režiji Vanče Kljakovića, rekao je intendant splitskog HNK Milan Štrljić.

Predstava je praizvedena prošli tjedan u Splitu na Sceni 55, komornoj sceni splitskog HNK, a osim autora u njoj glumi i dramska prvakinja splitskog kazališta Zoja Odak.

Druga dramska predstava splitskog HNK "Libertinac" Erica Emmanuela Schmitta gostovat će na "Gavellinim večerima" u četvrtak, 27. listopada. Predstava je praizvedena u ožujku ove godine te je, po riječima predstavnika splitskog kazališta, postigla golem uspjeh u publike i kritike.

Redatelj predstave je Tomislav Pavković, a glume Josip Genda, Ksenija Prohaska, Dijana Vidušin, Mija Krajcar, Robert Kurbaša i Snježana Sinovčić-Šiškov.

Operni ansambl splitskog HNK u Zagrebu gostuje s dvjema izvedbama Verdijeve opere "Luisa Miller" u režiji Petra Selema, 28. i 29. listopada. Verdi je operu skladao prema Schillerovu prijedlošku i do sada nikada nije bila izvođena na domaćim opernim pozornicama i njezina je splitska praizvedba u veljači ove godine bila i hrvatska praizvedba.

Operom dirigira Ivo Lipanović, a glavne su uloge povjerene mladim hrvatskim pjevačima Adeli Golec-Rilović, Ivici Čikešu, Branku Rovinšaku, Martini Tomčić, Žani Marendić-Bučević i drugima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙