FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 12. studenoga

ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 12. studenoga.
ZAGREB, 12. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 12. studenoga.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primit će u svom uredu skupinu građana na subotnju kavu (Ured predsjednika, Pantovčak 241, u 9 sati).

VARAŽDINSKE TOPLICE - Konferencija za novinare o klauzuri HDZ-a na kojoj se 11. i 12. studenoga u Varaždinskim Toplicama analiziraju rezultati stranačkog djelovanja u protekle dvije godine od posljednjih parlamentarnih izbora i situacija nakon svibanjskih lokalnih izbora. Na klauzuri sudjeluju članovi Vlade, saborski zastupnici HDZ-a, HDZ-ovi župani i gradonačelnici iz većih gradova i direktori državnih poduzeća (hotel Minerva u 13 sati).

ZAGREB - O zaključcima Glavnog odbora SDP-a na konferenciji za novinare govorit će predsjednik SDP-a Ivica Račan, zamjenica predsjednika stranke Željka Antunović i predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula. Glavni odbor SDP-a sinoć je raspustio ogranak u Šibeniku i tijela šibensko-kninskog SDP-a (Iblerov trg 9, u 10 sati).

ZADAR - Sjednica Glavnog odbora DC-a na kojoj će se utvrditi politički prioriteti te stranke u drugoj polovici mandata koalicijske Vlade. Predsjednica DC-a govorit će o DC-ovom modelu bržeg gospodarskog rasta i zaštite preostalog nacionalnog bogatstva (hotel Kolovare u 11 sati).

ZAGREB - Godišnja izvještajna skupština Hrvatskog društva političkih zatvorenika na kojoj će biti riječi o radu Udruge i problemima bivših političkih zatvorenika. Nakon skupštine bit će predstavljena knjiga "Zatvor u zatvoru - Stara Gradiška 1971.-1991." autora Ivana Stanića, bivšeg referenta za sigurnost u zatvoru (Krešimirev trg 3 u 11 sati).

TROGIR - Porinuće trećeg broda iz serije od četiri broda, koje "Brodotrogir" gradi za rusku kompaniju "Novoship". Nakon porinuća bit će postavljena kobilica za novi ugovoreni brod (u 12,30 sati).

ZAGREB - Znanstveni kolokvij u povodu 50. obljetnice smrti pjesnika Augustina Tina Ujevića u organizaciji Društva hrvatskih književnika i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7 u 9,30 sati). Prigodan program posvećen sjećanju na pjesnika boema bit će priređen i u gostionici Tip-Top (Blato) čiji je Tin Ujević bio vjerni gost. U programu će sudjelovati akademici Dragutin Tadijanović i Tonko Maroević, kantautor Arsen Dedić i drugi (Gundulićeva 18 u 12 sati).

SPLIT - Prva operna premijera ovogodišnje sezone splitskog HNK-a "Evgenij Onjegin", Petra Iliča Čajkovskog. Operom ravna Ivan Repušić, a redatelj je Petar Selem (HNK u 20 sati).

RIJEKA - Glazbena melodrama Jima Catwrihgta "Uspon i pad Malog Glasa" bit će kao hrvatska praizvedba odigrana u riječkom HNK "Ivana pl. Zajca". Redateljica je Mateja Koležnik, a glume Olivera Baljak, Ivana Starčević, Alen Liverić, Biljana Torić, Damir Orlić i drugi. U predstavi se govori o djevojci s izuzetnim pjevačkim talentom koja postiže brzi uspjeh u karijeri ali potom jednako brzo tone u zaborav (u 19,30 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne- Neven Leskovar

poslijepodne- Srebrenka Parlov

navečer- Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙