FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snažan skok dobiti OMV-a

BEČ, 22. studenog 2005. (Hina/AP) - Austrijski naftni div OMVizvijestio je u utorak o snažnom porastu neto dobiti u trećemovogodišnjem tromjesečju, zahvaljujući visokoj cijeni nafte iprošlogodišnjoj akviziciji rumunjskog Petroma.
BEČ, 22. studenog 2005. (Hina/AP) - Austrijski naftni div OMV izvijestio je u utorak o snažnom porastu neto dobiti u trećem ovogodišnjem tromjesečju, zahvaljujući visokoj cijeni nafte i prošlogodišnjoj akviziciji rumunjskog Petroma.

Neto dobit te kompanije dosegnula je u tome razdoblju 540 milijuna eura, znatno više nego u istom razdoblju lani kada je ona iznosila 138 milijuna eura, priopćeno je iz te kompanije.

Prodaja OMV-a u trećem je tromjesečju uvećana 37 posto, dosegnuvši 3,23 milijarde eura. Rast je ponajprije rezultat akvizicije Petroma i visokih margina u preradi nafte.

Ta kompanija ima rezerve nafte i plina veće od 1,4 milijarde barela ekvivalentne nafte te godišnji kapacitet prerade nafte od 26,4 milijuna metričkih tona. Raspolaže s više od 2.400 benzinskih postaja u 13 država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙