FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV - šesto otkriće nafte u bloku NC186 u Libiji

BEČ/ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Austrijska naftna kompanija OMVu ponedjeljak je izvijestila o novom otkriću nafte u bloku NC186 ujužnoj Sahari, u Libiji.
BEČ/ZAGREB, 7. studenog 2005. (Hina) - Austrijska naftna kompanija OMV u ponedjeljak je izvijestila o novom otkriću nafte u bloku NC186 u južnoj Sahari, u Libiji.

Blok NC186 pokriva 4.300 četvornih kilometara u udolini Murzuq, 800 kilometara južno od glavnog libijskog grada Tripolija. Riječ je o šestom otkriću nafte na tom bloku, a testovi pokazuju protok od 4.650 barela visokokvalitetne nafte dnevno.

Tako visok stupanj uspjeha u Libiji dodatno ojačava Sjevernu Afriku kao ključnu regiju OMV-ovog međunarodno-istraživačkog proizvodnog portfelja, izjavio je član OMV-ovog izvršnog odbora zadužen za istraživanje i proizvodnju Helmut Langanger.

OMV-ovi partneri u bloku su Libijska nacionalna naftna kompanija (Libyan National Oil Companiy - NOC), Repsol (koordinator), Total i Hydro.

Na dva od šest naftnih otkrića u bloku NC186 proizvodnja je počela unazad zadnje dvije godine, a trenutno se proizvodi oko 48.000 barela dnevno. Iz OMV-a ističu kako brz razvoj planiraju i za ostala četiri otkrivena polja.

Ukupna proizvodnja te naftne kompanije u Libiji trenutno je 27.500 barela dnevno.

Inače, OMV-ov portfelj istraživanja i proizvodnje obuhvaća 18 zemalja svrstanih u pet ključnih regija: Dunav i Jadran, sjeverna Afrika, britanski dio Sjevernog mora, Bliski istok, te Australija i Novi Zeland.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙