FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski Merkur širi se u Srbiju

LJUBLJANA, 21. studenog 2005. (Hina/APA) - Slovenski lanac trgovina zaopremanje kućanstava Merkur otvorio je u Srbiji prvi veliki trgovinskicentar a namjerava se širiti ponajprije u zemljama bivše Jugoslavije,uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.
LJUBLJANA, 21. studenog 2005. (Hina/APA) - Slovenski lanac trgovina za opremanje kućanstava Merkur otvorio je u Srbiji prvi veliki trgovinski centar a namjerava se širiti ponajprije u zemljama bivše Jugoslavije, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.

U prvi je centar u Beogradu Merkur uložio 10 milijuna eura a u sljedećih pet godina namjerava u Srbiju uložiti ukupno 50 milijuna eura, najavio je glavni direktor tvrtke Bine Kordez, dodajući da do 2010. tvrtka namjerava u toj zemlji otvoriti osam centara.

U Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori slovenska će tvrtka povećati prodajnu površinu s trenutnih 40 na 117 tisuća četvornih metara i povećati udio na tržištima tih zemalja na 10 posto.

U prva tri tromjesečja 2005. lanac Merkurovih trgovina ostvario je neto zaradu od 1,85 milijardi tolara (7,72 milijuna eura) dok je neto zarada čitave grupe iznosila dvije milijarde tolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙