FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Crkva za zatvaranje trgovina nedjeljom

LJUBLJANA,8. studenoga(Hina) - Slovenski katolički biskupi protive seprijedlogu po kojemu bi od nove godine nedjeljom i praznikom radiletrgovine do 200 četvornih metara površine.
LJUBLJANA,8. studenoga(Hina) - Slovenski katolički biskupi protive se prijedlogu po kojemu bi od nove godine nedjeljom i praznikom radile trgovine do 200 četvornih metara površine.

"Novi prijedlog je neprihvatljiv i poništio bi rezultat referenduma na kojemu su se birači odlučili za ograničenja rada trgovina nedjeljom", rekao je za mariborski dnevni list "Večer" od utorka predsjednik komisije za pravednost i mir Slovenske biskupske konferencije, Anton Stres.

Slovenci su se prije dvije godine na referendumu opredijelili za zabranu rada trgovina nedjeljom, nakon čega se stvar odužila zbog prosvjeda trgovinskog sektora pa završila i na Ustavnom sudu, da bi napokon od 1. siječnja trebao stupiti na snagu zakon po kojemu bi trgovine nedjeljom i praznikom smjele raditi samo deset dana u godini. Po toj regulativi trgovine bi odredile 10 nedjelja ili blagdana u godini kada bi smjele biti otvorene. Za neradnu nedjelju bez šopinga glasovalo je tada 57,5 posto birača, a ostali su bili protiv.

Trgovci sada predlažu "kompromis" po kojemu bi se zabrana trgovanja nedjeljom odnosila samo na velike trgovine i hipermarkete, dok bi manje trgovine do 200 četvornih metara površine radile kao i do sada, no s time se ne slažu sindikati zaposlenih u trgovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙