FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljeni naslovi prijatelja djece hrvatskim gradovima i općinama

ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Gradovi i općine Čakovec, Opatija,Rijeka, Skrad, Varaždin i Zabok dobitnici su naziva počasnog grada iopćine - prijatelja djece, a akcija se održava pod pokroviteljstvomUreda UNICEF-a u Hrvatskoj i u suradnji s Ministarstvom obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti.
ZAGREB, 19. studenog 2005. (Hina) - Gradovi i općine Čakovec, Opatija, Rijeka, Skrad, Varaždin i Zabok dobitnici su naziva počasnog grada i općine - prijatelja djece, a akcija se održava pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj i u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Naslovi i priznanja najboljima dodijeljeni su danas na svečanosti u Europskom domu.

Predstavnica UNICEF-ova ureda u Hrvatskoj Tanja Radočaj istaknula je da je akcija "Gradovi i općine- proijatelji djece" pokrenuta 1996. na globalnoj razini kao pokušaj odgovora na probleme djece u urbanim središtima.

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor založila se da prijatelji djece ne budu samo gradovi i općine, nego i Hrvatski sabor i Vlada za više škola, dječjih vrtića i igrališta.

Ministarstvo kojem sam na čelu jest prijatelj djece jer je pokrenulo niz akcija i projekata, među kojima su skrb o invalidnoj djeci, djeci u problemima s drogom, prevođenje udžbenika za slijepu i slabovidnu djecu na "brajicu", nabavljen je autobus s kompjutorima koji kruži Hrvatskom, te dodjela računala i besplatnih udžbenika za višečlane obitelji, rekla je Kosor. Napomenula je da je Ministarstvo pomoglo projekt Gradovi i općine - prijatelji djece sa 450 tisuća kuna i nadalje će ga podupirati.

Kriteriji za dodjelu naslova prijatelji djece gradovima i općinama bili su među ostalim ostvarivanje članaka iz Konvencije o pravima djeteta, njegovanje kulture, tradicije i starih običaja, ljubav prema zavičaju i domovini i eko akcije.

Ukupno 21 hrvatski grad i općina također su dobili priznanje i pohvalnice za ostvarene projekte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙