FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN zahtijeva "multilateralni" internet s pristupom za sve

TUNIS-UN-WSISUN zahtijeva "multilateralni" internet s pristupom za sveTUNIS, 18. studenoga 2005. (Hina/dpa) - Internet bi morao nademokratski i transparentan način pridonijeti izgradnji istinskiglobalnoga informacijskoga društva dostupnoga svima, objavili su upetak u Tunisu sudionici Globalnoga summita Ujedinjenih naroda oInformacijskome društvu.
TUNIS, 18. studenoga 2005. (Hina/dpa) - Internet bi morao na demokratski i transparentan način pridonijeti izgradnji istinski globalnoga informacijskoga društva dostupnoga svima, objavili su u petak u Tunisu sudionici Globalnoga summita Ujedinjenih naroda o Informacijskome društvu.

U 122 točke o kojima će se glasovati u petak predvečer, 170 zemalja sudionica pozvalo je na premošćivanje digitalnoga jaza između bogatih i siromašnih zemalja, jaza koji bi morao postati digitalna prilika za sve.

Središnje teme zahtjeva dva su prijedloga koji će, prihvate li se, s vremenom dovesti do toga da nadzor nad internetom postane više multilateralan, i pod UN-ovim vodstvom.

Zato će glavni tajnik UN-a Kofi Annan na proljeće organizirati sastanak međunarodnoga foruma koji su uspostavili sudionici summita, a radi rasprave o tome pitanju.

Američki pregovarači pristali su podržati taj forum jer on nije dobio nikakve obvezujuće ovlasti i neće se miješati u stručna pitanja i svakodnevno upravljanje internetom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙