FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić se sastao s nepalskim kraljem na marginama summita u Tunisu

TUNIS, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićsastao se u srijedu u Tunisu s nepalskim kraljem Gyanendrom namarginama UN-ovog summita o informacijskom društvu.
TUNIS, 16. studenog 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastao se u srijedu u Tunisu s nepalskim kraljem Gyanendrom na marginama UN-ovog summita o informacijskom društvu.

Nepalski suveren zanimao se za unutarnji razvoj Hrvatske, ključne aspekte hrvatske vanjske politike, a posebno za stanje u regiji.

Predsjednik Mesić ga je izvijestio o stanju hrvatskog približavanja Europskoj uniji, kao i o ključnim problemima u susjednim zemljama, a iskoristio je priliku i da mu zahvali na sudjelovanju nepalskih vojnika u mirovnoj misiji UN-a u Hrvatskoj tijekom rata.

Hrvatski predsjednik je posebno inzistirao na potrebi jačanja bilateralnih odnosa Hrvatske i Nepala osobito na gospodarskom planu, navodeći konkretna područja na kojima bi se suradnja mogla odvijati, za što je nepalska strana pokazala veliki interes.

Nepalski kralj obavijestio je predsjednika Mesića o zbivanjima na nepalskom unutarnjopolitičkom planu s posebnim osvrtom na unutarnji terorizam s kojim se Nepal suočava već više od jednog desetljeća. Potvrdio je opredijeljenje svoje zemlje za demokraciju i najavio održavanje lokalnih izbora u Nepalu iduće godine, te parlamentarnih u 2007. godini.

Nepalski je kralj sa zadovoljstvom prihvatio poziv predsjednika Mesića da posjeti Hrvatsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙