FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić na obilježavanju 70. obljetnice osnovne škole "Tin Ujević"

ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Znanje koje steknemo u školi ostajezauvijek, a u društvu znanja možemo opstati samo ako učimo, poručio jeučenicima hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, na današnjem svečanomobilježavanju 70. godišnjice osnovne škole "Tin Ujević" u Hrvatskomnarodnom kazalištu.
ZAGREB, 11. studenog 2005. (Hina) - Znanje koje steknemo u školi ostaje zauvijek, a u društvu znanja možemo opstati samo ako učimo, poručio je učenicima hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, na današnjem svečanom obilježavanju 70. godišnjice osnovne škole "Tin Ujević" u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Hrvatsko školstvo je u reformi i moramo postići standarde koji vrijede u najrazvijenijem svijetu, rekao je Mesić dodajući međutim kako se ne može reći da smo s našom školom nezadovoljni. Učenici koji po završetku hrvatskog srednjoškolskog obrazovanja odu na fakultete izvan Hrvatske postižu sjajne rezultate, a isto tako i studenti koji završe hrvatske fakultete prestižu brojne koji dolaze iz bogatih sredina, podsjetio je Mesić.

Učenici te zagrebačke osnovne škole, koja nosi ime velikog hrvatskog pjesnika Tina Ujevića, kojemu se sutra obilježava 50. obljetnica smrti, uručili su predsjedniku Mesiću prigodne darove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙