FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo skup radnika u naftnoj industriji srednje i istočne Europe

ROVINJ,18. studenog 2005. (Hina) - "Položaj naftne industrije srednje iistočne Europe" tema je dvodnevne danas započete, pete, konferencijeradnika u naftnoj industriji srednje i istočne Europe koja je uRovinju okupila predstavnike sindikata u naftnim tvrtkama iz desetzemalja.
ROVINJ,18. studenog 2005. (Hina) - "Položaj naftne industrije srednje i istočne Europe" tema je dvodnevne danas započete, pete, konferencije radnika u naftnoj industriji srednje i istočne Europe koja je u Rovinju okupila predstavnike sindikata u naftnim tvrtkama iz deset zemalja.

Po riječima predsjednika Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Ivana Tomca skup je organiziran zbog potrebe za sve izraženijom koordinacijom sindikalnih regionalnih i globalnih aktivnosti.

Naglasio je kako će sudionici u dva dana ispitati mogućnosti praktična djelovanja preko europskih radničkih vijeća kako bi što bolje proučuli radne i socijalne propise te zakone Europske unije. Također će nastojati koordinirati standarde u procesu kolektivnih pregovora iz područja zaštite na radu, radničkih prava, okoliša i zdravlja te sigurnosti radnika.

Predsjednik Sindikata Ine i naftnog gospodarstva Božo Mikuš skup smatra vrlo važnim jer je to "globalni odgovor sindikata na globalizaciju poslodavaca". "Naši sindikati žele upozoriti na tri ključna čimbenika u poslovanju naftne tvrtke, a to su istraživanje i proizvodnja nafte i plina, kvalitetan proizvod i kvalitetna ponuda", kazao je Mikuš. Naglasio je kako se "radnik mora smatrati subjektom u proizvodnji, a ne objektom za stjecanje profita".

Politička tajnica Europskih radničkih vijeća u naftnoj industriji Zsuzsa Kadar ustvrdila je kako multinacionalne kompanije već sada Hrvatsku smatraju punopravnom članicom EU-a te stoga drži kako bi je takvom trebali smatrati i sindikati.

"EU mora izraditi jedinstvenu energetsku politiku, koja će osigurati sigurnu opskrbu energijom, a u toj politici Hrvatska ima svoje zajamčeno mjesto", rekla je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙