FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat smatra da uprava više ne može voditi šibenski TLM

ŠIBENIK, 25. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) iHrvatski sindikat metalaca (HSM) smatraju da Uprava Tvornice lakihmetala (TLM) s Ivom Koštanom na čelu ne može više voditi to poduzećezbog sve očitijih razmirica među članovima Uprave te da TLM-u prijetiposlovni slom, a radnicima otkazi.
ŠIBENIK, 25. listopada 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) i Hrvatski sindikat metalaca (HSM) smatraju da Uprava Tvornice lakih metala (TLM) s Ivom Koštanom na čelu ne može više voditi to poduzeće zbog sve očitijih razmirica među članovima Uprave te da TLM-u prijeti poslovni slom, a radnicima otkazi.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednici HUS-a i HSM-a Ozren Matijašević i Zdravko Burazer, koji je i član Nadzornog odbora TLM-a, upozorili su na nezavidan radno-pravni položaj 58 radnika transportne jedinice "Promala". Oni su u zadnja tri mjeseca potpisali najprije ugovor o radu sa slovenskom tvrtkom "Viator Vektorom", kojoj je "Promal" prodan na temelju javnog natječaja, a nakon toga i dva aneksa ugovora, kad je Nadzorni odbor odlučio raskinuti ugovor sa Slovencima. Kako ugovor još nije raskinut, radnici će 1. studenog, po Burazerovim riječima, potpisati još jedan aneks ugovora o radu. Kazao je kako je nedopustivo da su zaposleni u "Promalu" službeno radnici "Viator Vektora", ali im plaću još isplaćuje TLM, te da slična primjera danas nema u Hrvatskoj.

Matijašević je istaknuo kako će predstavnici HUS-a zatražiti razgovor s ministrom gospodarstva i zahtijevati da se žurno riješi položaj radnika "Promala". Napomenuo je kako Sindikat traži da u mogućem novom natječaju za prodaju "Promala" polazište budu dosegnuta socijalno-materijalna prava radnika u ugovoru s "Viator Vektorom". Dodao je da je unatoč Vladinoj deklarativnoj potpori razvoju aluminijske industrije opstojnost te djelatnosti upitna te da je za TLM jedini izlaz u privatizaciji.

Sindikalni su predstavnici upozorili da su sva mjerodavna tijela u državi obavijestili o stanju u TLM-u i činjenici da će zbog nefunkcioniranja Uprave poslovni rezultati za devet mjeseci biti vrlo loši unatoč povećanju obujma proizvodnje u početku godine.

"Nastavi li se ovako, TLM-u ubrzo više nitko neće moći pomoći, a oko 700 radnika u uslužnim djelatnostima, uključivo i 'Promal', završit će na zavodu za zapošljavanje. Zahtijevamo da u svim budućim privatizacijama u TLM-u sindikat bude uključen kao ravnopravan partner", kazao je Burazer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙