FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Istre i Kvarnera o radu nedjeljom

PULA, 10. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata Istre iKvarnera Bruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puliustvrdio kako je bolje plaćanje rada nedjeljom sindikalno, a necrkveno pitanje.
PULA, 10. studenog 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako je bolje plaćanje rada nedjeljom sindikalno, a ne crkveno pitanje.

Po njegovim riječima svi porezi i doprinosi za rad nedjeljom trebali bi se povećati kako bi upravo rad nedjeljom bio neisplativ za poslodavca.

"Sindikat Istre i Kvarnera smatra kako se u vezi s tim ne bi trebale uvoditi nikakve posebne zabrane, nego isključivo pooštriti primjenu zakona", kazao je Bulić. On, naime, smatra kako se u cijeloj priči o radu nedjeljom zapravo vidi sindikalna nemoć i nesposobnost s jedne te potpuna nesposobnost državnih tijela da se provode zakoni koji se donesu s druge strane, u čemu prednjače, kako kaže, državni inspektorat, policija i državno odvjetništvo.

"Dokle god radnici u trgovinama ne smognu elementarnu hrabrost i sindikalno se ne organiziraju i aktivno sindikalno ne djeluju, mora im biti jasno da će do daljnjega biti obični robovi. Oni će na kraju mjeseca dobiti ili ne će dobiti nov ugovor o radu za sljedećih 30 dana, ovisno o tome jesu li dovoljno 'slušali' u prošlih 30-ak dana", zaključio je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙