FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi sindikat i mali dioničari traže ostavku Nadzornog odbora Industrogradnje

ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Novi sindikat i udruga malihdioničara "Industrogradnje" d.d. apelirali su danas na članoveNadzornog odbora tvrtke da podnesu neopozive ostavke i tako omogućeizbor novog vodstva koje bi, ustvrdili su, zaustavilo pljačku uprivatizaciji i prodaju nekretnina Industrogradnje.
ZAGREB, 21. listopada 2005. (Hina) - Novi sindikat i udruga malih dioničara "Industrogradnje" d.d. apelirali su danas na članove Nadzornog odbora tvrtke da podnesu neopozive ostavke i tako omoguće izbor novog vodstva koje bi, ustvrdili su, zaustavilo pljačku u privatizaciji i prodaju nekretnina Industrogradnje.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković i predsjednik Udruge malih dioničara Tomislav Madžar podsjetili su na današnjoj konferenciji za novinare kako je Industrogradnja od dolaska Zvonimira Matića na čelo Uprave 1997., sa 5.000 radnika spala na svega 1.600, te u samo zadnje dvije godine nagomilala gubitak od oko 200 milijuna kuna, i to u vrijeme kad graditeljstvo u Hrvatskoj cvate.

Optužili su Upravu tvrtke na čelu s Matićem za prodaju vrijednih nekretnina pod sumnjivim okolnostima i loše poslovanje iz vlastite koristi, a na štetu radnika, malih dioničara i državne blagajne.

"Tražimo da se izabere novo vodstvo u skladu s novom vlasničkom strukturom u kojoj tvrtka "Positus" s nedavno kupljenim dionicama ima 40 posto udjela, Matić i suradnici ispod 40 posto, a mali dioničari i ostali 20 posto kapitala", kazao je Madžar dodavši da bi to za radnike značilo nastavak poslovanja firme.

Udruga malih dioničara i sindikat podržali su tvrtku "Positos" u kupovanju udjela u tvrtki i nastojanju da smijeni postojeću Upravu, ali isto tako pozivaju male dioničare da ne prodaju svoje dionice jer one vrijede puno više od sada ponuđenih 650 kuna.

Madžar je dodao da je Udruga razgovarala i s dvije firme koje kao strateški partneri žele preuzeti tvrtku, ali, ustvrdio je, to Matić ne dozvoljava, već nastavlja prodaju nekretnina, oglašavajući nedavno i prodaju Hotela I.

Iveković je najavio kako bi se uskoro trebao održati zajednički sastanak Novog sindikata s Poreznom Upravom i USKOK-om radi rješavanja problema Industrogradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙