FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavna tema prosinačkog sastanka G7 bit će tečaj dolara

LONDON, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Skupina ministara financijai guvernera središnjih banaka zemalja članica skupine G7 razmatrat ćena sastanku zakazanom u prosincu u Londonu održivost trenutno visokogtečaja dolara i moguće obuzdavanje utjecaja visokih cijena nafte,objavio je u petak izvor u G7.
LONDON, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Skupina ministara financija i guvernera središnjih banaka zemalja članica skupine G7 razmatrat će na sastanku zakazanom u prosincu u Londonu održivost trenutno visokog tečaja dolara i moguće obuzdavanje utjecaja visokih cijena nafte, objavio je u petak izvor u G7.

Dužnosnici G7 smatraju također da bi Kina trebala na dugi rok uspostaviti fleksibilan režim juana ali trenutno ne postoji uvjerljivi argument kojim bi se Peking moglo uvjeriti da revaluira juan s obzirom na nisku inflaciju i snagu dolara.

"Dolar jača ali taj trend nije problem sam po sebi i financijsko tržište apsorbira tu promjenu. Problema nema sve dok je prilagodba regulirana. Globalno gospodarstvo bilježi trend rasta pa promjene tečaja valuta nemaju velikog utjecaja", objasnio je izvor u G7.

Što se tiče odnosa ponude i potražnje u eurozoni, on je i dalje je slab a slabost eura ne uznemiruje Europsku središnju banku (ECB), dodaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙