FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jessen-Petersen traži uključivanje manjina u pregovore o statusu Kosova

PRIŠTINA,18. studenoga 2005(Hina) - Čelnik UN-ove misije na KosovuSoren Jessen-Petersen zauzeo se za to da kosovska pregovaračka skupinaza razgovore o konačnom statusu Kosova uključi u raspravu ipredstavnike kosovskih manjina i pokaže time svoje zauzimanje zamultietično Kosovo.
PRIŠTINA,18. studenoga 2005(Hina) - Čelnik UN-ove misije na Kosovu Soren Jessen-Petersen zauzeo se za to da kosovska pregovaračka skupina za razgovore o konačnom statusu Kosova uključi u raspravu i predstavnike kosovskih manjina i pokaže time svoje zauzimanje za multietično Kosovo.

Petersen je, na sastanku s predstavnicima manjina na Kosovu u četvrtak navečer, rekao kako će zatražiti od predsjednika Kosova Ibrahima Rugove, koji je i vođa pregovaračke skupine Kosova za razgovore o statusu, da u svoju pregovaračku ekipu uključi i sve zajednice na Kosovu, istaknuvši važnost njihova sudjelovanja u aktualnom političkom procesu.

Prema riječima Jessena-Petersena, u ponedjeljak u Prištinu stiže posebni izaslanik UN-a i glavni pregovarač za rješenje statusa Kosova, Matti Ahtisaari, koji će se u Prištini susreti i s predstavnicima manjina.

Predstavnici manjina izrazili su interes za uključivanje u raspravu o konačnom statusu Kosova, ali i strahovanja vezana uz sigurnost i pravo uporabe njihova jezika.

Zanimanje za uključivanje u raspravu o konačnom statusu barem kroz radne skupine iskazali su predstavnici svih manjina osim srpske, za koju se još ne zna da li će biti treće izaslanstvo u razgovorima ili će biti dio beogradskog izaslanstva u razgovorima o statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙