FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: svijeće za vukovarske žrtve

OSIJEK, 17. studenog 2005. (Hina) - Oko 6500 učenika osječkih osnovnihi srednjih škola zapalilo je večeras svijeće duž Vukovarske ulice,jedne od najdužih u Osijeku, odajući počast žrtvama srpske okupacijeVukovara.
OSIJEK, 17. studenog 2005. (Hina) - Oko 6500 učenika osječkih osnovnih i srednjih škola zapalilo je večeras svijeće duž Vukovarske ulice, jedne od najdužih u Osijeku, odajući počast žrtvama srpske okupacije Vukovara.

Među njima kao i brojnim stradalnicima Domovinskog rata bili su gradonačelnik Anto Đapić i osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, koji su istaknuli kako se vukovarska svetinja, u kojoj su izgorjeli mnogi životi, nikada ne smije zaboraviti.

Župan Bubalo pozvao je sve "koji nešto znaju o mjestima stradanja i grobovima ubijenih hrvatskih branitelja i civila da to kažu". Mnogi bi roditelji bili sretni "kad bi u svojoj tuzi saznali gdje su im najmiliji i kad bi im barem mogli otići na grob zapaliti svijeću i pomoliti se", rekao je.

Mi u Osijeku najbolje znamo što je patnja i bol jer smo i sami prošli teške dane stradanja, "ali na sreću Osijek je ostao nepokoren grad", kazali su Đapić i Bubalo.

Prije paljenja svijeća gradonačelnik Đapić i župan Bubalo položili su vijence na spomenik Palom domobranu u Parku kralja Držislava u Osijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙