FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskupijsko hodočašće u Vukovar

VUKOVAR, 29. listopada 2005. (Hina) - Oko tisuću hodočasnika iz svihžupa đakovačke i srijemske biskupije okupilo se danas u Vukovaru na 6.biskupijskom spomen-hodočašću vjernika te biskupije tome gradu.
VUKOVAR, 29. listopada 2005. (Hina) - Oko tisuću hodočasnika iz svih župa đakovačke i srijemske biskupije okupilo se danas u Vukovaru na 6. biskupijskom spomen-hodočašću vjernika te biskupije tome gradu.

Ovogodišnje hodočašće održano je od geslom "Koje li nade u pozivu Njegovu", a vjernici su se počeli okupljati na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, gdje je održana molitva Križnoga puta koju su predvodili svećenici te mladići i djevojke iz župa donjomiholjačkog dekanata.

Misno slavlje u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, u koncelebraciji s pomoćnim biskupima đakovačkim i srijemskim msgr. Đuro Hranićem i msgr. Đurom Gašparevićem te 41 svećenikom, predvodio je biskup đakovački i srijemski msgr. Marin Srakić.

Na početku euharistijskoga slavlja đakovački i srijemski biskup ocijenio je da se Domovinski rat obezvrjeđuje.

"Vi dobro znate što se zbiva ovdje u ovih 14 godina. Pomalo se počinju mijenjati sudovi o tome što se ovdje zbivalo. Pomalo se i s Vukovarom kalkulira i trguje s Domovinskim ratom ovisno kojoj stranci pripadaš i kojem se vjetru priklanjaš", rekao je biskup Marin Srakić. Istaknuo je, među ostalim, kako đakovačka i srijemska biskupija ne želi pristati na takav odnos prema Vukovaru i Domovinskom ratu jer "doista želimo sačuvati jasan i bistar spomen na ono što se zbilo".

Sva milodar prikupljen tijekom današnjega spomen-hodočašća vjernika đakovačke i srijemske biskupije Vukovaru te na sutrašnjim misama u đakovačkoj i srijemskoj biskupiji bit će poslan žrtvama uragana Katrine na siromašnom, većinski katoličkom crnačkom jugu SAD-a, rečeno je u biskupijskome uredu za tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙