FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo OESS-a na Kosovu

PRIŠTINA, 18. listopada 2005. (Hina) - Izaslanstvo veleposlanika 25zemlja OESS-a u utorak se u Prištini sastalo sa civilnim upraviteljemUN-a na Kosovu Sorenom Jessenom- Petersenom, premijerom BajramomKosumijem, predstavnicima najvećih političkih stranaka zastupljenih uSkupštini Kosova i predstavnicima kosovskih Srba.
PRIŠTINA, 18. listopada 2005. (Hina) - Izaslanstvo veleposlanika 25 zemlja OESS-a u utorak se u Prištini sastalo sa civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessenom- Petersenom, premijerom Bajramom Kosumijem, predstavnicima najvećih političkih stranaka zastupljenih u Skupštini Kosova i predstavnicima kosovskih Srba.

Kosovski premijer Bajram Kosumi nakon razgovora izjavio je da se nastavljaju pripreme za razgovore o statusu. On je rekao da se nakon rješavanja statusa Kosova očekuje nova uloga OESS-a na Kosovu koja bi bila više promatračka te da bi ta organizacija trebala pomoći daljnu izgradnju demokratskih institucija na Kosovu.

Predsjedatelj izaslanstva, slovenski veleposlanik Janez Lenarčič izjavio je kako je ovaj posjet još jedan dokaz pozornosti koju OESS-a pridaje događanjima na Kosovu.

Lenarčič je rekao da i brojnost izaslanstva pokazuje razinu zanimanja OESS-a za trenutno stanje na Kosovu.

Tijekom jučerašnjeg dana 25 veleposlanika OESS-a se upoznalo sa stajalištima albanskih čelnika o budučem statusu Kosova.

Kosovski predstavnici su izjavili da su predstavnike OESS-a informirali o čvrstom stajalištu "da je neovisnost jedino rješenje u procesu utvrđivanja političkog statusa Kosova".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙