FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Službena Tirana za neovisnost Kosova

PRIŠTINA,TIRANA, 19. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik AlbanijeAlfred Moisiu i premijer Sali Berisha u srijedu su u razgovoru scivilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessenom-Petersenomponovno izjavili da podržavaju neovisnost Kosova uz jamstva kosovskimSrbima i drugim manjinama, prenosi Radio Kosovo.
PRIŠTINA,TIRANA, 19. listopada 2005.(Hina) - Predsjednik Albanije Alfred Moisiu i premijer Sali Berisha u srijedu su u razgovoru s civilnim upraviteljem UN-a na Kosovu Sorenom Jessenom-Petersenom ponovno izjavili da podržavaju neovisnost Kosova uz jamstva kosovskim Srbima i drugim manjinama, prenosi Radio Kosovo.

Albanski predsjednik Alfred Moisiu rekao je Petersenu da Albanija podržava neovisnost Kosova kao jedino rješenje koje jamči mir i stabilnost u regiji. On je naglasio da službena Tirana ne podržava ujedinjenje Kosova s bilom kojom drugom državom, uključujući Albaniju, te da se protivi i podjeli Kosova i da se istodobno zauzima za jamstva manjinama na Kosovu.

"Naše stajalište o neovisnosti sukladno je volji građana Kosova koji žele neovisnost u suradnji s međunarodnom zajednicom", rekao je albanski premijer Berisha.

"Svi smo došli do zaključka da poslije šest godina status quo na

Kosovu nije više održiv", kazao je Petersen. On je pozvao službeni Beograd da kosovskim Srbima "da zeleno svjetlo za uključivanje u demokratske procese na Kosovu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙