FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donijeta platforma za pregovore o statusu Kosova

PRIŠTINA,17. studenoga 2005.(Hina) - Zastupnici Skupštine Kosova učetvrtak su jednoglasno prihvatili Rezoluciju kojom se traži da Kosovobude neovisna i suverena država, a u donošenju tog dokumenta, koji ćebiti platforma za pregovore o statusu Kosova, sudjelovali su ipredstavnici svih manjina osim Srba koji već mjesecima bojkotiraju radSkupštine.
PRIŠTINA,17. studenoga 2005.(Hina) - Zastupnici Skupštine Kosova u četvrtak su jednoglasno prihvatili Rezoluciju kojom se traži da Kosovo bude neovisna i suverena država, a u donošenju tog dokumenta, koji će biti platforma za pregovore o statusu Kosova, sudjelovali su i predstavnici svih manjina osim Srba koji već mjesecima bojkotiraju rad Skupštine.

U Rezoluciji, Skupština Kosova zahtijeva od međunarodne zajednice da podupre ostvarivanje "volje naroda Kosova za neovisnom i suverenom državom" i uz to se nude jamstva za poštivanje prava manjina i za očuvanje stabilnosti u regiji.

Navodi se također da se Deklaracija temelji na volji naroda iskazanoj na referendumu 1991. godine, na pedesetogodišnjoj oslobodilačkoj borbi kao i na zadnjem oslobodilačkom ratu koji je vodila Oslobodilačka vojska Kosova.

Donošenje skupštinskog dokumenta trebalo je po prvotnoj zamisli značiti proglašenje neovisnosti Kosova ali su se pod pritiskom međunarodne zajednice parlamentarne stranke suglasile da Rezolucija bude samo platforma za pregovore. Zastupnici su s velikim oduševljenjem pozdravili donošenje Rezolucije unatoč činjenici da time nije proglašena neovisnost Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙