FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kai Eide: Amerikanci moraju ostati na Kosovu koliko bude potrebno

KOPENHAGEN, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik glavnogtajnika UN-a za Kosovo Kai Eide pozvao je u subotu u Kopenhagenu daSjedinjene Države zadrže svoje vojne snage na Kosovu "onoliko dugokoliko bude potrebno", kako bi se zajamčila stabilnost pokrajinetijekom pregovora o njezinom konačnom statusu.
KOPENHAGEN, 12. studenog 2005. (Hina/AFP) - Posebni izaslanik glavnog tajnika UN-a za Kosovo Kai Eide pozvao je u subotu u Kopenhagenu da Sjedinjene Države zadrže svoje vojne snage na Kosovu "onoliko dugo koliko bude potrebno", kako bi se zajamčila stabilnost pokrajine tijekom pregovora o njezinom konačnom statusu.

Govoreći pred Parlamentarnom skupštinom NATO-a u glavnom gradu Danske, Eide je predstavio svoje izvješće o "krhkom" stanju na Kosovu, ocjenjujući "neophodnim" američku nazočnost unutar multinacionalnih snaga KFOR-a.

"Jako je važno da se budući status Kosova odredi u trenutku dok je međunarodna zajednica još uvijek tamo nazočna", dodao je Eide, dodavši kako se trenutno čini da je međunarodnoj zajednici "Kosovo dojadilo".

Snage NATO-a također moraju ostati nazočne na Kosovu jer "nijedna druga organizacija u ovom trenutku ne može ponuditi jednaku stabilnost", rekao je Eide.

Pregovori o konačnom statusu Kosova, kojim upravlja UN od završetka rata 1999. godine, trebali bi uskoro početi, dok se Beograd i dalje protivi nezavisnosti koju zahtijeva albanska većina u pokrajini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙