FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Lažnom dokumentacijom do 400.000 kuna

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Gotovo pet godina nakon što sulažnom dokumentacijom došli do 400 tisuća kuna kredita policija jeotkrila petero Zagrepčana i prijavila ih za krivotvorenje dokumenatate prijevaru.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - Gotovo pet godina nakon što su lažnom dokumentacijom došli do 400 tisuća kuna kredita policija je otkrila petero Zagrepčana i prijavila ih za krivotvorenje dokumenata te prijevaru.

Jedan od osumnjičenih kredit je čak i vratio, no ostala dva muškarca i dvije žene prevarom su postali bogatiji za po 20 tisuća tadašnjih njemačkih maraka.

U zahtjeve za kredite osumnjičeni su upisivali neistinite podatke o zaposlenju dužnika, sudužnika i jamaca, a sve im je krivotvorenim pečatima raznih poduzeća potvrdio muškarac koji se nekoliko mjeseci kasnije ubio, izvijestila je zagrebačka policija.

Krivotvorenim dokumentima prevaranti su dodali i suglasnost o zaplijeni plaće ovjerenu kod javnog bilježnika, pa su službenike banke doveli u zabludu i oni su im odobrili kredite, rekao je privremeni glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Nakon sklopljenih ugovora Zagrebačka banka isplatila im je pet nenamjenskih kredita od po 20 tisuća tadašnjih njemačkih maraka (oko 80 tisuća kuna). No, kako većina osumnjičenih nije otplaćivala rate krediti su im otkazani, a banka je oštećena za oko 300 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙