FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PSŠ: od studenoga novi krediti

ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Prva stambena štedionica (PSŠ), izsastava grupe Zagrebačka banka, od početka studenoga uvodi niz novostiu svoju ponudu, među kojima su krediti za međufinanciranje, novilombardni krediti i krediti za opremanje stana, uz dva nova modelaštednje, objavili su danas iz PSŠ-a.
ZAGREB, 28. listopada 2005. (Hina) - Prva stambena štedionica (PSŠ), iz sastava grupe Zagrebačka banka, od početka studenoga uvodi niz novosti u svoju ponudu, među kojima su krediti za međufinanciranje, novi lombardni krediti i krediti za opremanje stana, uz dva nova modela štednje, objavili su danas iz PSŠ-a.

Krediti za međufinanciranje odobravat će se postojećim i novim štedišama po kamatnoj stopi od 3,89 posto (efektivna kamatna stopa 4,04 posto). Riječ je o mogućnosti dobivanja stambenog kredita odmah na početku štednje, odnosno i prije isteka najkraćeg razdoblja štednje od dvije godine, a štediša kredit može zatražiti kad mu to odgovara, na početku ili u bilo kojem trenutku za vrijeme trajanja štednje.

Ujedno, štediše PSŠ-a će moći dobiti lombardni kredit u Zagrebačkoj banci na temelju zaloga stambene štednje, a novost je i stambeni kredit PSŠ-a za opremanje stana ili obiteljske kuće. Taj se kredit može koristiti za kupovinu namještaja, bijele tehnike, video i audio tehnike, informatičke opreme, rasvjete i ostale opreme za kuću.

Štediše, koji su korisnici kredita stambenog kredita u PSŠ-u imaju pravo i na popuste na oko 200 prodajnih mjesta pri kupovini opreme za uređenje doma, a u PSŠ-u naglašavaju i kako za njihove stambene kredite i kredite za međufinanciranje do 15.000 eura nije potrebna hipoteka.

Od početka studenog PSŠ nudi i dva nova modela stambene štednje. Prvi je namijenjen štedišama koji planiraju štedjeti, pa je tako kamata na štednju od 3,25 do 3,85 posto, ovisno o roku štednje, dok je kamata na kredit od 5,55 do 5,85 posto.

Drugi je model namijenjen štedišama koji nakon isteka roka štednje planiraju podići kredit, pa je kamata na štednju od 2 do 3,5 posto, a na kredit od 4,75 do 5,50 posto.

PSŠ je do sada je prikupila preko 2 milijarde kuna depozita štediša čime zauzima tržišni udio od 39 posto, te ima sklopljeno oko 253.000 ugovora o stambenoj štednji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙