FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PBZ: beskamatni potrošački krediti za štediše PBZ Stambene štedionice

ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) uvelaje u svoju ponudu potrošačke kredite bez kamate i naknada, a zalog zataj kredit je štednja u PBZ Stambenoj štedionici, o čijoj visini ovisii iznos kredita, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare članUprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Stambene štedioniceTomislav Lazarić.
ZAGREB, 24. listopada 2005. (Hina) - Privredna banka Zagreb (PBZ) uvela je u svoju ponudu potrošačke kredite bez kamate i naknada, a zalog za taj kredit je štednja u PBZ Stambenoj štedionici, o čijoj visini ovisi i iznos kredita, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare član Uprave PBZ-a i predsjednik Nadzornog odbora PBZ Stambene štedionice Tomislav Lazarić.

Krediti su namijenjeni za opremanje i uređenje doma, a novost je i što se krediti odobravaju na mjestu kupnje, odnosno na 100 prodajnih mjesta oko 20 trgovačkih partnera PBZ-a širom Hrvatske, i to bez ikakvih dodatnih 'papira' ili troškova za klijenta (npr. za javnog bilježnika), rekao je Lazarić.

Dodao je i da će cijene proizvoda koji se mogu kupiti za sredstva tog kredita biti jednake kao i za kupnju u gotovini, te da je, ovisno o interesu za kredite, moguće povećanje broja prodajnih mjesta i na oko 500.

Ograničenje u odobravanju kredita je iznos stambene ušteđevine, odnosno moguće je dobiti kredit u iznosu jednakom ušteđenoj svotu bez pripisanih kamata i državnih poticajnih sredstava.

Novost u poslovanju PBZ Stambene štedionice je i ukidanje ulazne naknade za klijente drugih stambenih štedionica, koje svoju ugovor o stambenoj štednji prebace u PBZ-ovu do kraja ove godine.

Prema Lazarićevim riječima, novom ponudom kredita te ukidanjem ulazne naknade, PBZ kreće u 'ofenzivno' djelovanje na tržištu, odnosno cilj je ne samo privući klijente PBZ-a koji štede u drugim stambenim štedionicama, već i privlačenje klijenata drugih banaka.

Naime, pojasnio je, PBZ štedionica drži oko 14 postotni tržišni udio, dok sama banka drži udio od oko 20 posto, pa po njihovim procjenama oko 70 do 80 tisuća klijenata PBZ-a štedi u drugim stambenim štedionicama. Zajedno s njima, u PBZ-u očekuju da će novom ponudom privući između 130 i 150 tisuća klijenata.

Predsjednik Uprave PBZ Stambene štedionice Mirko Brozović je pak rekao da je ta štedionica u dvije i pol godine od osnivanja potpisala 76 tisuća ugovora o stambenoj štednji, ukupne ugovorene svote od 675 milijuna eura te je prikupila oko 520 milijuna kuna depozita.

Od trenutnog broja klijenata te štedionice, u PBZ-u očekuju da bi za beskamatni kredit moglo biti zainteresirano njih oko 50 posto, dok bi klasičnih kredita na temelju stambene štednje do kraja godine trebalo biti odobreno oko 100, s obzirom da su prvi klijenti pravo na kredite počeli stjecati tek u rujnu ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙