FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tri banke kreditiraju POS, bitno smanjene kamate

ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Direktor Agencije za pravni prometnekretninama (APN) Vladimir Goatti u srijedu je u Zagrebu potpisaougovore o kreditiranju društveno poticane stanogradnje (POS) sčlanovima Uprave - Privredne banke, HVB Splitske banke i Volksbanke.
ZAGREB, 9. studenog 2005. (Hina) - Direktor Agencije za pravni promet nekretninama (APN) Vladimir Goatti u srijedu je u Zagrebu potpisao ugovore o kreditiranju društveno poticane stanogradnje (POS) s članovima Uprave - Privredne banke, HVB Splitske banke i Volksbanke.

Na temelju tih ugovora dosadašnje kamate bitno će se sniziti, pa će tako prosječno kamata zajedničkog kredita Banke i APN-a biti između 3,60 i 3,90 posto za EUR-e , što je sada, jedna od najnižih stambenih kamata u Hrvatskoj, rekao je Goatti.

Kredit se daje na rok od 31 godine. U petoj godini provođenja POS-a već je oko 4000 građana ostvarilo prvi vlastiti krov nad glavom.

Ugovore su u ime Privredne banke Zagreb potpisali članovi Uprave Ivan Gerovec i Tomislav Lazarić, u ime HVB Splitske banke, koja je do sada jedina bila u tom programu, predsjednik Uprave Ive Bilić, a u ime Volksbank predsjednik Uprave Tomas Taraba.

U konkurenciji triju najpovoljnijih banaka, korisnici imaju veći izbor različitih uvjeta kredita: visinu kamatne stope, maksimalni iznos mjesečnog obroka, godine starosti korisnika kredita, instrumente osiguranja povrata i slično.

POS se provodi u dva osnovna programa - izgradnjom višestambenih zgrada u kojem je APN investitor izgradnje i kreditira kupce stanova u zajedništvu s bankama te izgradnjom obiteljskih kuća, nadogradnjom i dogradnjom u kojem je investitor izgradnje fizička osoba, a APN kreditira izgradnju u zajedništvu s bankama. U tim programima, banke mogu kontinuirano u provedbenim ponudama poboljšavati kreditne uvjete iz svoje početne ponude, u stalnoj tržišnoj utakmici prema vrsti programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙