FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Lora: očevid u Vojno - istražnom centru

SPLIT,17. studenoga 2005.(Hina) - Članovi Sudskog vijeća splitskogŽupanijskog suda koji vode postupak u tzv. slučaju Lora, sbraniteljima osmorice optuženika i zastupnikom optužbe posjetili sudanas radi očevida Vojno - istražni centar Lora u kojemu su, premaoptužnici, 1992. počinjeni ratni zločini, potvrđeno je na Sudu.
SPLIT,17. studenoga 2005.(Hina) - Članovi Sudskog vijeća splitskog Županijskog suda koji vode postupak u tzv. slučaju Lora, s braniteljima osmorice optuženika i zastupnikom optužbe posjetili su danas radi očevida Vojno - istražni centar Lora u kojemu su, prema optužnici, 1992. počinjeni ratni zločini, potvrđeno je na Sudu.

Novinarima, premda su to zatražili kada je sudsko vijeće odlučilo obaviti očevid, nazočnost nije bila dopuštena.

Razlog je očevidu ocjena vjerodostojnosti iskaza pojedinih svjedoka u postupku, posebno glede ubojstva dvojice srpskih civila, zatočenika Nenada Kneževića i Gojka Bulovića.

Suđenje osmorici bivših vojnih policajaca optuženih za ratni zločin nad civilima u Lori, od koji četvorica nazoče suđenju, dok su ostali u bijegu, nastavit će se u ponedjeljak ispitivanjem svjedoka iz Bosne i Hercegovine, bivših zatvorenika, pripadnika rezervnog sastava JNA iz Trebinja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙