FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Lora: nije došao nitko od svjedoka

SPLIT,9. studenoga 2005.(Hina) - Nastavku suđenja osmorici bivšihvojnih policajaca, optuženih za ratni zločin nad civilima 1992. godineu Vojno-istražnom centru Lori u Splitu, danas se nije odazvao nitijedan od za danas pozvanih svjedoka.
SPLIT,9. studenoga 2005.(Hina) - Nastavku suđenja osmorici bivših vojnih policajaca, optuženih za ratni zločin nad civilima 1992. godine u Vojno-istražnom centru Lori u Splitu, danas se nije odazvao niti jedan od za danas pozvanih svjedoka.

Neposredno uoči početka današnje rasprave svjedok Tvrtko Pašalić telefonom se ispričao zbog zdravstvenih razloga, a svjedok Zvonimir Cigić, premda je poziv uredno primio, nije pristupio sudu.

Inače, ovoga se tjedna sudu odazvalo tek dvoje od do sada pozvanih devet svjedoka koji se na suđenju nisu pojavili ni u rujnu, bilo iz opravdanih ili neopravdanih razloga, pa im je poziv bio ponovno poslan. Samo se dvoje njih opravdalo zdravstvenim razlozima, za većinu preostalih poziv se vratio neuručen, a za neke sud ima saznanja da ne žive na navedenim adresama u Hrvatskoj.

Riječ je o bivšim zatvorenicima Lore te pripadnicima Vojne policije ili osobama koje imaju određena saznanja o događanjima u Lori tijekom 1992. godine.

Sud će o načinu njihova dovođenja i rasporedu svjedočenja odlučiti naknadno.

Za četvrtak i petak predviđeno je svjedočenje oštećenika Milosava Kataline, nekadašnjeg zatvorenika, i dr. Šimuna Anđelinovića, patologa splitske Kliničke bolnice, koji je obducirao tijela pokojnih Nenada Kneževića i Gojka Bulovića, za čiju se smrt, uz ostalo, tereti osmoricu optuženika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙