FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fuentes ocijenio suradnju Misije OESS-a i hrvatskih vlasti "izuzetnom"

BEČ, 17. studenog 2005. (Hina) - Voditelj Misije OESS-a u HrvatskojJorge Fuentes Monzonis Vilallonga ocijenio je u četvrtak u Bečusuradnju te Misije i hrvatskih vlasti "izuzetnom", naglasivši da jeHrvatska u posljednje vrijeme napravila vrlo ozbiljan pomak napodručju povratka izbjeglica, reformi pravosuđa i ostalim važnimpodručjima.
BEČ, 17. studenog 2005. (Hina) - Voditelj Misije OESS-a u Hrvatskoj Jorge Fuentes Monzonis Vilallonga ocijenio je u četvrtak u Beču suradnju te Misije i hrvatskih vlasti "izuzetnom", naglasivši da je Hrvatska u posljednje vrijeme napravila vrlo ozbiljan pomak na području povratka izbjeglica, reformi pravosuđa i ostalim važnim područjima.

"Naša suradnja je izvanredna", rekao je Fuentes dodajući da su predsjednik Mesić, premijer Sanader te ministri u Vladi u više navrata posjetili sjedište Misije u Zagrebu..

"Hrvatska je napravila vrlo ozbiljni pomak posljednjih godina i mjeseci. Moram spomenuti tri područja gdje još treba dosta raditi: nastavak političkih reformi i vladavine prava, reforma izbornog zakona, pravosuđa i povratak izbjeglica. Radimo zajedno s Vladom RH da se postigne daljnji napredak", izjavio je za Hinu i Hrvatski radio Fuentes uoči obraćanja Stalnom vijeću OESS-a u Beču.

Fuentes je pozdravio činjenicu da je Haaški tribunal prepustio neke predmete hrvatskom sudstvu, primjerice, slučaj Ademi, ocijenivši to "velikim uspjehom".

Glede povratka izbjeglica i njihove reintegracije napomenuo je da je važna provedba Sarajevske deklaracije do kraja 2006. "Na vrlo teškim područjima Hrvatska radi velike napore i postiže napredak", izjavio je Fuentes, koji će danas pred Stalnim vijećem OESS-a predstavit izvješće o napretku Hrvatske u posljednjih šest mjeseci, posebice na planu povratka izbjeglica, reforme zakonodavstva, problematike ratnih zločina i medijskih zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙